Haku

Asiakastyytyväisyystutkimus: Hotelli Mesikämmenen aamiainen

QR-koodi

Asiakastyytyväisyystutkimus: Hotelli Mesikämmenen aamiainen

Tämän opinnäytetyön ja tutkimuksen tavoitteena oli selvittää Hotelli Mesikämme-nen asiakkaiden tyytyväisyyttä ravintolatiloja, palvelun laatua sekä aamiaista kohtaan. Asiakastyytyväisyyskyselyllä haluttiin selvittää, kuinka tyytyväisiä hotellin asiakkaat olivat aamupalaan, sekä lisäksi selvitettiin asiakkaiden tulevaisuudentoiveita ja muutosehdotuksia. Ennen tätä opinnäytetyötä toimeksiantaja ei ollut toteuttanut aamupalaa koskevia asiakastyytyväisyyskyselyitä, joten tutkimuksesta saadut tulokset ovat yritykselle tärkeitä tyytyväisyyden ylläpitämisen kannalta. Tutkimus oli kvantitatiivinen ja tutkimusaineisto kerättiin paperisella kyselylomakkeella, joita jaettiin osaan hotellin huoneista kesä-elokuussa 2016. Kyselylomake oli strukturoitu ja se sisälsi muutamia avoimia kysymyksiä. Kyselylomakkeet olivat esillä Hotelli Mesikämmenen huoneissa 20.6–8.8.2016. Vastauksia saatiin yhteensä 403 kappaletta, joista 84 hylättiin esimerkiksi vajaasti täytetyn sisällön vuoksi. Lopullinen otanta oli näin ollen 319. Tulokset analysoitiin käyttäen apuna Microsoft Excel-taulukkolaskentaohjelmaa. Kyselylomakkeessa aiheina olivat ruokailuympäristö ja sen viihtyvyys, aamupalan maittavuus sekä vaihtoehtojen riittävyys ja asiakaspalvelu. Asiakkailta kysyttiin myös ehdotuksia ja ideoita tuotevalikoiman parantamiseksi. Tutkimuksen tulosten mukaan Hotelli Mesikämmenen aamiaisasiakkaat ovat pääosin tyytyväisiä aamupalaan sekä henkilökunnan toimintaan, mutta joitakin muutoksia tulee tehdä. Tärkeimmiksi kehittämisen kohteiksi nousivat leipävalikoima, mehut, kasvipohjaiset tuotteet sekä jälkiruokavaihtoehdot. Tulosten avulla saatiin ajankohtaista tietoa hotellin asiakkaiden tyytyväisyydestä sekä kehittämisehdotuksista. Tuloksien ja yhteenvedon pohjalta laadittiin kehittämissuunnitelma yrityksen sisäiseen käyttöön. Suunnitelmassa on esitettynä tärkeimmät muutokset, jotka tulisi tehdä ennen seuraavaa sesonkia eli kesää 2017. Suunnitelmaan on myös kirjattu kehittämisen vastuuhenkilöt, reseptiikkaa sekä alustava suunnitelma koskien tyytyväisyyden jatkoseurantaa.

Tallennettuna: