Haku

Opas digitaalisen tuotannon perusteista tuotantohenkilökunnalle

QR-koodi

Opas digitaalisen tuotannon perusteista tuotantohenkilökunnalle

Opinnäytetyö on suunniteltu oppaaksi kaikille elokuvatuotannon parissa työskenteleville ja se painottuu etenkin tuotannon kuvausvaiheen sekä jälkituotannon suunnitteluun. Opas auttaa ymmärtämään ns. digitaalisen vallankumouksen tuomien muutosten vaikutusta perinteiseen elokuvatuotantoon. Tuotantojen suurimpia kompastuskiviä on usein digitaalisen tuotannon toteuttaminen filmituotannosta tutuilla menetelmillä. Tuotannon voi edelleen toteuttaa tällä tavalla. Huomioimalla digitaalisuuden tuomat useat pienet muutokset sekä reagoimalla niihin tuotannon toteuttaminen on kuitenkin helpompaa huomattavasti.

Opas käy läpi digitaalisen elokuvatuotannon vaiheet kuvausten valmistelusta valmiin elokuvan arkistointiin asti kronologisessa järjestyksessä. Jokaisen vaiheen kohdalla esitellään digitaalisuuden tuomat mahdollisuudet sekä vaatimukset ja miten niihin kannattaisi varautua. Opas pyrkii antamaan kuvan siitä, että digitaalisuudesta saa hyvin suunnittelemalla hyvin paljon irti ja se on mukautuvaisempi ja nopeampi kuin filmituotanto. Samalla pyritään osoittamaan huonon suunnittelun vaarat, sillä filmituotannon tyylisiä vuosikymmeniä tuttuja käytäntöjä ei ole vielä olemassa valmiina. Myös jälkituotantoyhtiöiden ammattitaidon hyödyntämisen käytännöllisyyttä ja tarpeellisuutta pyritään tuomaan esille.

Tämän opinnäytteen tiedot perustuvat pääsääntöisesti kirjoittajan omiin kokemuksiin ja havaintoihin, ammattilaisten haastatteluihin sekä Noah Kadnerin kirjaan RED: The Ultimate Guide to Using the Revolutionary Camera.

Toiminnallisen opinnäytteen teososa on tekijän tuottama lyhytelokuva Pokayoke (2010). Opinnäytteen yhteistyökumppanina toimi Devil Rentals –vuokraamo, joka erikoistuu digitaaliseen elokuvakaluston vuokraamiseen sekä HD Post –jälkituotantoyhtiö.

Tallennettuna: