Haku

Laulu ja soitto osana ilmaisua : Joensuun kaupunginteatterin näyttelijöiden suhde musiikkiteatteriin

QR-koodi

Laulu ja soitto osana ilmaisua : Joensuun kaupunginteatterin näyttelijöiden suhde musiikkiteatteriin

Tämä opinnäytetyö kuvailee ja analysoi Joensuun kaupunginteatterin näyttelijöiden musiikillista taustaa, musiikillisia ilmaisukeinoja ja musiikkiteatterin merkitystä heidän näyttelijäidentiteettinsä kannalta. Opinnäytetyö tarkastelee myös näyttelijän ja teatterikapellimestarin vuorovaikutusta musiikkiteatterin kontekstissa ja prosesseissa.

Teoreettisena viitekehyksenä toimivat erilaiset oppimiskäsitykset ja -suuntaukset, kuten sosiokonstruktivismi, sosiokulttuurinen innostaminen ja aikuisoppiminen. Keskeisiä käsitteitä ovat musiikkiteatteri, heterogeeninen ryhmä, näyttelijä, kapellimestari ja ohjaaja.

Tutkimus toteutettiin kirjallisena kyselytutkimuksena, jonka kohdejoukko oli Joensuun kaupunginteatterin 11 ammattinäyttelijää. Lisäksi aineistona toimi kirjoittajan työkokemus ja havainnot teatterikapellimestarina useissa eri ammattiteattereissa. Tutkimuskysymys koski heterogeenisen näyttelijäryhmän musiikillista taustaa sekä kokemuksia erilaisista musiikkiteatteriproduktioista ja niihin liittyvistä prosesseista.

Tutkimuksen johtopäätöksenä on, että Joensuun kaupunginteatterin näyttelijät suhtautuvat positiivisesti musiikkiin osana ilmaisuaan ja persoonaansa. Suurin osa kokee musiikkiteatterin ammatillisesti merkittäväksi paitsi itselleen, myös Joensuun kaupunginteatterille. Kapellimestarin ja muiden ohjaavassa ja johtavassa asemassa olevien henkilöiden sosiaaliset, psykologiset ja pedagogiset taidot korostuvat.

Tallennettuna: