Haku

DCIM-järjestelmät

QR-koodi

DCIM-järjestelmät

Datan määrä maailmassa kasvaa hurjaa vauhtia, joten myös tarve laitteistolle, joka prosessoi ja säilyttää dataa kasvaa. Tästä johtuen konesalit ovat avainasemassa nopean teknologisoitumisen peruspilarina. Konesalien kasvusta johtuen kasvaa myös konesalin ylläpitäjän työtaakka, jota helpottamaan on kehitetty DCIM-järjestelmiä.

Tässä opinnäytetyössä kerrotaan DCIM-järjestelmistä, niiden käyttötarkoituksista sekä niiden käytöstä konesalin tuotantoympäristössä. DCIM-järjestelmät ovat modernien konesalien tärkeimpiä työkaluja ja niiden ympärille rakentuu lukemattomia konesaliympäristön hyödyntämisen mahdolli-suuksia. Käytännössä näillä mahdollisuuksilla tarkoitetaan esimerkiksi konesaliympäristön hallinnointia etänä, muutostyösuunnittelua konesalin 3D-mallissa sekä aivan uudenlaista tapaa pitää kirjaa laitteista, kaapeleista sekä virransyöttöjärjestelmistä.

Opinnäytetyössä kerrotaan konesalin mallintamisesta yrityksen konesaliympäristön DCIM-järjestelmään. Lisäksi työssä tuodaan esille erilaisia iTRACSin edistyksellisiä ominaisuuksia, joita konesalin ylläpitäjä kykenee hyödyntämään erilaisissa konesalin ylläpito- ja kehitystehtävissä.

DCIM-järjestelmän rakentaminen toteutettiin CSC - Tieteen Tietotekniikan Keskus Oy:lle. Mallinnettava tila oli CSC:n konesaliympäristöstä tuotannossa oleva konesalitila. CSC on tiedon tallennus-, suurteholaskenta- ja pilvipalveluita Suomen korkeakouluille, yliopistoille ja tutkimuslaitoksille tarjoava, valtion omistama ja voittoa tavoittelematon osakeyhtiö. CSC:n toimipisteet sijaitsevat Espoossa sekä Kajaanissa.

Tallennettuna: