Haku

Henkilöstön näkemyksiä toimivasta perehdyttämisestä osana työhyvinvointia

QR-koodi

Henkilöstön näkemyksiä toimivasta perehdyttämisestä osana työhyvinvointia

Perehdyttäminen koetaan yleisesti tarpeelliseksi, mutta sen toteuttamistapoja on monia. Toimivasta perehdyttämisestä huolehtiminen on osa hyvää johtajuutta ja työhyvinvoinnin tukemista. Tässä tutkimuksessa tavoitteena on ollut tarkastella yhteistyöyrityksen henkilöstön näkemyksiä toi-mivan perehdyttämisen osatekijöistä sekä perehdyttämisen yhteydestä niin työhyvinvointiin kuin asiakaspalveluprosessissa onnistumiseen.

Uuden työntekijän rekrytointi on yritykselle investointi, jonka tavoitteena on saada uuden työntekijän työpanos tuottavaksi mahdollisimman nopeasti. Uuden työntekijän sopeutumista sekä työn tuottavuutta voidaan oleellisesti nopeuttaa toimivalla perehdyttämisellä. Jatkuvaa perehdyt-tämistä tarvitaan, kun työhön tulee muutoksia; esim. asiakaskunnassa tai tuotettavissa palveluissa. Jatkuva perehdyttäminen voidaan nähdä myös sisäisenä markkinointina.

Toimiva perehdyttäminen toteutetaan tämän tutkimuksen vastausten perusteella ensisijaisesti rauhassa perehdytettävän osaaminen ja oppiminen huomioiden ja dialogeja käyden. Perehdyttämisen tulee sisältää tarvitta-vat konkreettiset ohjeet työn suorittamisesta sekä tiedot yrityksen organi-saatiosta. Lisäksi tarvitaan kuvaus organisaation arvoista ja asiakaspalveluprosessista kokonaisuudessaan.

Perehdyttämiseen tarvittavaan aikaan vaikuttavat perehdytettävän tarpeet sekä työtehtävän haasteet. Tämän tutkimuksen näkökulmasta toimivalla perehdyttämisellä lisätään työhyvinvointia, turvataan asiakaspalvelun tasalaatuisuutta ja lisätään yrityksen sisäistä markkinointia ja tiedonkulkua.

Tallennettuna: