Haku

Sosiaalisen myynnin alkeet – Opas oman henkilöbrändin luomiseksi LinkedInissä

QR-koodi

Sosiaalisen myynnin alkeet – Opas oman henkilöbrändin luomiseksi LinkedInissä

Edessäsi olevan opinnäytteen sisältö käsittelee sosiaalista myyntiä. ”Social selling” ei ole vielä opinnäyteprosessin aikana (lokakuu 2017 – tammikuu 2018) ehtinyt vakiinnuttamaan asemaansa Suomessa, joten työn tavoitteena on tarjota kattava, mutta ytimekäs infopaketti ilmiölle. Opinnäytteen produktina toimii opas oman henkilöbrändin luomisen alkeisiin, jota hyödyntämällä lukija pystyy lunastamaan etulyöntiaseman sosiaalisen myynnin murroksessa.

Sosiaalinen myynti on digitalisaation myötä syntyneidein kanavien hyödyntämistä jo olemassa olevien myyntiprosessien ympärillä. Ennen kaikkea tämä uusi myynnin ulottuvuus pyrkii luomaan myyjän ja asiakkaan välille pitkäaikaisia ja luottamuksellisia suhteita, kannustaa verkostoitumiseen ja olemassa olevien verkostoiden vaalimiseen. Sosiaalisen myynnin myötä myyjistä tulee oman toimialansa asiantuntijoita, jotka auttavat asiakkaitaan kokonaisvaltaisesti ja proaktiivisesti.

Myyjien muuttuessa asiantuntijoiksi he tarvitsevat toimintansa tueksi oman henkilöbrändin. Henkilöbrändäys on avainasemassa niin asiantuntijuuden korostamisessa, kilpailijoista erottautumisessa, luottamuksen vahvistamisessa kuin verkostoitumisessakin. Pääsääntöisesti henkilöbrändeistä hyötyvät eniten B2B pelikentällä toimivat asiantuntijat, mutta ne perustuvat aina yksilöihin, eivät yrityksiin.

Opinnäytteen produktina toteutettiin toimeksiantona Haaga-Helian ammattikorkeakoululle opintomateriaali, joka käsittelee sosiaalista myyntiä ja oman henkilöbrändin alustan rakentamista LinkedInissä. Oppaan ensisijaisena kohderyhmänä toimivat myyntityön koulutusohjelman opiskelijat, mutta opas on myös Haaga-Helian henkilökunnan ja muiden liiketalouden opiskelijoiden hyödynnettävissä. Kuitenkin, koska jokainen brändi on uniikki ja yksilöön perustuva, ei opas voi tarjota henkilöbrändin toteutusta avaimet käteen periaatteella. Produktilla kuitenkin haluttiin kannustaa lukijaa aloittamaan prosessi ja tukea häntä prosessin ensimmäisissä askeleissa.

Tallennettuna: