aukiolotaulu; kilpi; toimipaikan aukiolotaulu
fyysinen kuvaus: Postitoimipaikan aukioloaikataulu, joka on maalattua puuta. Kilpi on pohjaväriltään keltavihreä, ja sen reunat on leikattu kaareviksi ja maalattu mustalla. Kilvessä on mustalla kirjoitettu toimipaikan aukioloajat suomeksi ja venäjäksi ("AUKI 9.30-10.30 12-1 5-6 PYHÄPÄIVINÄ 9-10 PÄIVÄLLÄ 12-1"). Kilven kellonaikoja on muutettu lyijykynällä ja sinisellä värillä. Venäjänkielistä tekstiä on lisäksi kirjoitettu kilven alaosaan. Kilven taakse on punaisella maalattu päivämäärä 18.5.1889, kirjaimet E.O....i sekä risti, sydän ja ankkuri. Lisäksi taustaan on kirjoitettu vihreällä teksti "RAIVOLA".
Keywords: ceded territory; signboards and plates; post offices; opening hours; käyttöaika: noin 1889 arvio, käyttöaika: noin; arvio