Saamelaistapahtumat, konferenssit, seminaarit -kokoelma - The Saami Culture Archive of University of Oulu; Oulu universitehta Giellagas-instituhta Sámi kulturarkiiva; Oulun yliopiston Giellagas-instituutin Saamelainen kulttuuriarkisto (1950)
Saamelaisen kulttuuriarkiston Saamelaistapahtumat, konferenssit ja seminaarit -kokoelmaan kuuluu äänitteitä, videomateriaaleja, valokuvia, kirjallisuutta sekä asiakirja- ja markkinointimateriaaleja saamelaiskulttuureihin liittyvistä tapahtumista. Materiaalia on kerätty niin kulttuuritapahtumista kuin tieteellisistäkin tilaisuuksista. Mukana on aineistoa esimerkiksi alkuperäiskansojen festivaali Davvi Suvvan ensimmäiseltä vuodelta 1979 sekä kielitieteilijöiden Fennougristikongressista vuodelta 1980.
Keywords: arktinen tutkimus; arktiset kulttuurit; etniset vähemmistöt; saamelaiskielet; saamelaisuus; suomalais-ugrilaiset kansat; sá́pmi; eamiálbmotdutkamuš; saamelaiskonferenssit; saamentutkimus