teekannu; teeastiaston kannu - Davenport
fyysinen kuvaus: Mallinumero 869. Litteä, pyöreä vartalo, leveä kaula ja suuri suuaukko, leveä jalkarengas muotoiltu neljäksi voluuttirullaksi. Lenkkimäinen kahva, lyhyt ylös kohoava nokka, jonka kärki linnun pää mallinen. Kupumainen kansi jaettu päällä mataliin segmenttikenttiin, kärkimäinen nuppi jossa neljä vaakakierteistä sakaraa, kannen päällä pieni reikä. Lasitteen päälle kullalla maalattua koristelua suureunassa sisäpuolella, korvassa, jalkarenkaassa; käsin väritetty siirtokuvakoriste, jossa kukkakimppuja ja pieniä kukkaoksia, perhosia, kannessa pieniä kukkaoksia ja perhosia. Nokan kärjestä linnun nokan yläpuoli lohjennut pois (puuttuu).
Keywords: teekannut; astiastot