Maatilan pihapiiri - Aali Johan (A. J.) Pesonen
Kuvassa on maatilan pihapiiri, jonka rakennukset ovat hirsipintaisia ja maalaamattomia. Takana keskellä on suurikokoinen asuinrakennus, jonka keskellä on kuisti. Sen molemmilla sivuilla ovat matalat aittarakennukset. Rakennukset muodostat kolmelta sivulta umpinaiset pihapiirin, jonka alareunaa rajaa säleaita, jonka keskellä on portti. Etualalla makaa pihalla laiduntavia Itä-Suomen karjan lehmiä. Vasemmalla nojaa aitaa vasten peltotyökaluja. Vasemmalla näkyy tiemaata ja riukuaitoja sekä mies ja nainen istumassa hevosrattailla.
Keywords: rakennukset; maatilat; asuinrakennukset; aitat; ulkorakennukset; aidat; lehmät; kotieläimet