Blodmåne - Nesbø, Jo; Olaisen, Per (Albert Bonniers förlag, 2023)
Harry Hole är i Los Angeles för att dricka sig till döds, efter att hans liv hemma i Norge slagits i spillror. Men han har en vän, en bedagad filmstjärna, som nu jagas av en knarkkartell som hon lånat pengar av. I Oslo står polisen handfallen efter att två kvinnor försvunnit från en kändisfest. När en av dem hittas mördad riktas misstankarna mot en känd fastighetskung, som till polisens stora förtret hyr in Harry Hole som privatspanare.Tiden är knapp. I USA väntar kartellen, och i Oslo förbereder sig en gäckande hämnare för fler dåd. Ett team av vinddrivna existenser blir Harrys stöd i jakten på sanningen. Men de har inte mycket att gå efter, och snart skymtar blodmånen över staden.
Keywords: Hole, Harry : (fiktiv gestalt); mord; drogkarteller; skådespelare; gisslan; före detta poliser; murha; huumekartellit; näyttelijät; panttivangit; entiset poliisit; Oslo; Norge; Los Angeles; Förenta staterna; Norja; Yhdysvallat