Miekkamyrsky. 2 - Martin, George R. R.; Hlinovsky, Satu (Helsinki : Kirjava, 2006)
Vanha susi on poissa, nuori on mennyt etelään pelaamaan valtaistuinpeliä, ja jäljellä on vain aaveita. Miekkamyrsky jatkaa kertomusta Seitsemän kuningaskunnan kohtalon hetkistä. Muurin takana valtavat ihmisjoukot ovat liikkeellä kannoillaan uhka, jollaista etelässä ei osata enää edes kuvitella. Toisaalla lohikäärmeiden äiti, maanpaossa oleva Daenerys Myrskysyntyinen, hakee omaa rooliaan kuningattarena jonka tehtävä on vallata synnyinmaansa takaisin. Kaiken keskipisteessä on kuninkaiden koitoksen pirstoma Westerosin valtakunta. Sota on jättänyt jälkensä myös sen asukkaisiin, eivätkä monet haavoista koskaan parane. Aatelissukujen välienselvittely jatkuu, ja uusia liittoja solmitaan yhtä nopeasti kuin vanhoja särjetään. "Olen oppinut, ettei rakkaus ole aina viisas. Se voi johtaa meidät mielettömiin tekoihin, mutta me seuraamme sydäntämme... minne se sitten ikinä meidät viekin."
Lisäpainokset: 4. painos 2011 - 9. painos 2019.
Keywords: Stark, -- suku, (fiktiivinen yhteisö); Lannister, -- suku, (fiktiivinen yhteisö); Daenerys Myrskysyntyinen. -- (fiktiivinen henkilö); valtataistelu; kosto; ritarit; lohikäärmeet; kuningaskunnat; Seitsemän kuningaskuntaa (fiktiivinen paikka); fantasiakirjallisuus; käännökset; englanninkielinen kirjallisuus