Valtakatua Eleniuksen talon kohdalta
Oikealla Eleniuksen talo, jonka kauppias Wasili Feoktistoff oli ostanut. Talo sijaitsi Kouvolan Seurahuoneen vasemmalla puolella Valtakadulla. Kirjanpitäjä Emil Gustaf Elenius rakennuttama talo valmistui vuonna 1905 ja siinä toimi muutaman vuoden vuokralaisena Pohjoismaiden Yhdyspankin konttori. Rakennusta kutsuttiinkin pankkitaloksi. Feoktistoff muutti talon liiketaloksi vuonna 1930. Kadun oikealla puolella männikön takana näkyy konekauppias William Tiilikaisen rakentama liiketalo. Vasemmalla Valtakadun päässä on Harsin Hattu-, Lakki ja Leninkiliike.
Keywords: pankit; liikerakennukset; asuinrakennukset; kadut; 363 kadut ja liikenne; 347 liike- ja toimistorakennukset; Valtakatu, Kouvola