"Muuan sulhasmies" - Hannu Leminen; Risto Orko; Erkki Uotila; Erkki Imberg; Armas Laurinen; Pentti Hämäläinen; Harry Bergström; Ville Hänninen; Onni Timonen; Kaisu Heikkilä Oy; Suomi-Filmi Oy; Suomi-Filmi Oy; et al. (1956)
Agapetuksen romaaniin perustuvassa, Hannu Lemisen ohjaamassa veijarikomediassa ”Muuan sulhasmies” (1956) köyhtynyt aatelismies Mauritz Grafvenhjelm alias Moppe (Joel Rinne) ja hänen toverinsa Ville (Hannes Häyrinen) nauttivat vapaasta kulkurielämästä kesäisessä Porvoossa, kunnes Moppe saa löytöpalkkioksi ison summan rahaa. Juhlittuaan perusteellisesti ravintola Belvederessä hän herää aamulla putkasta muistinsa menettäneenä ja saa kuulla menneensä kihloihin ravintolan omistajan neiti Svea Jonsonin (Sylvi Salonen) kanssa.
Keywords: aateli; alkoholinkäyttö; asuntolaivat; edunvalvojat; filmatisointi; holhous; hotellinjohtajat; hotellit; huutokauppa; irtolaisuus; karkaaminen; kihlaus; kumppanuus; laulut; mustasukkaisuus; naimattomuus; paronit; poliisit (ammatit); Porvoo; ravintolatyöntekijät; rikastuminen; työhalukkuus; työntekijät; vapaus; vihkiminen