Kokemuksen politiikkaa : ammattilaisten ja kokemusasiantuntijoiden puheenvuoroja toipumisesta sekä päihdetyöstä - Lindström, Janika; Kumlander, Kimmo; Laurea-ammattikorkeakoulu. (Vantaa : Laurea-ammattikorkeakoulu, 2015)
Tämä julkaisu avaa näkökulmia rikosseuraamus-, sosiaali- ja päihdetyön ammattilaisille ja opiskelijoille, kun he haluavat kehittää työtään asiakaslähtöisesti tai yhteistyössä kokemusasiantuntijoiden kanssa. Kokemuksen puheenvuorot antavat ajattelun aihetta asiakastyössä toimiville ja teoksen puheenvuoroissa haastetaan kriminaali- ja päihdepolitiikkaa. Ääneen pääsevät myös kokemusasiantuntijat omilla tarinoillaan siitä, millaisia askelia he ovat elämänsä eri vaiheissa ottaneet. Rankkojen kokemusten keskellä kertomus vajoaa välillä tumman sävyihin, mutta kaiken keskiössä pysyy koko ajan usko ihmiseen.
Julkaistu myös verkkoaineistona.
Keywords: kuntoutus; asiakastyö; päihdetyö; päihdekuntoutus; asiakaslähtöisyys; päihdekuntoutujat; vertaistoiminta; vertaistuki