Hoitamalla hyvää oloa - Anttila, Kyllikki; Kaila-Mattila, Tuulikki; Kan, Suvi; Puska, Eeva-Liisa; Vihunen, Riitta (Sanoma Pro, 2017)
"Hoitamalla hyvää oloa on hoitotyön menetelmien perusteos. Kirjassa kuvataan ihmisen perustarpeita ja niihin vaikuttavia tekijöitä sekä niitä hoitotyön menetelmiä, joilla perustarpeista voidaan huolehtia ja ihmisen elämänhallintaa tukea. Teos on tarkoitettu ensisijaisesti lähihoitajaopintoihin, mutta soveltuu myös työelämän käsikirjaksi sekä potilaan perheelle ja omaisille. Kirjassa on otettu huomioon: - lähihoitajakoulutuksen tutkinnon perusteet - hoitotietojen systemaattinen kirjaaminen FinCC-luokituksen avulla - ammattiosaamisen näytöt ja tutkintotilaisuudet - 2015 voimaan tulevatuudet opetussuunnitelman perusteet. Uudistetussa painoksessa asiasisältöä on tiivistetty sekä havainnollistettu ja luettavuutta on selkeytetty. Ammattimaisen hoitotyön ja inhimillisen potilasnäkökulman yhteyttä on korostettu. Lisäksi uudistetussa painoksessa on kiinnitetty erityistä huomiota monipuoliseen kuvitukseen." --
Keywords: liikkuminen; hoitotyö; hoitosuhde; lähihoitajat; kirjaaminen; aseptiikka; potilasturvallisuus; vuorovaikutus; monikulttuurisuus; hengitys; verenkierto; ruokavaliot; virtsaaminen; hygienia; haavat; uni (lepotila); seksuaalisuus; kivunhoito; saattohoito; käytännön hoitotyö; hoitajien antama hoito