Latinalainen Amerikka : ihmiset, kulttuuri, yhteiskunta - Kettunen, Harri; Vuola, Elina; Vastapaino (kustantamo) (Vastapaino, 2014)
Latinalainen Amerikka on suomalaisten tutkijoiden perusteos alueen historiasta, kielestä, kulttuurista ja yhteiskunnallisista kysymyksistä sekä niiden välisistä vaikutussuhteista. He välittävät tutkittua tietoa ja tuoretta näkemystä Latinalaisesta Amerikasta niin opiskelijoille, tutkijoille ja alueesta kiinnostuneille kansalaisille kuin valtionhallinnon, kehitysyhteistyön ja yritysmaailman ammattilaisille.
Keywords: yhteiskuntakuvaus; kulttuuri; kulttuurihistoria; uskonto ja uskonnot; naisen asema; väestö; kansallinen identiteetti; alkuperäiskansat; intiaanit; mayat; afroamerikkalaiset; meksikolaiset; espanjan kieli; portugalin kieli; luonnonvarat; ympäristökysymykset; ympäristöpolitiikka; kehitysyhteistyö; vasemmistoliikkeet; kirjallisuudenhistoria; kuvataide; elokuvataide; joukkoviestintä; media; poliittinen historia; historia; kirjallisuus; kirjallisuudentutkimus; kansallisuusaate; identiteetti; amerikkalaisuus; latinalaisamerikkalaiset; Latinalainen Amerikka; Väli-Amerikka; Keski-Amerikka; Etelä-Amerikka; Yhdysvallat; Amazonia