Kåppi pejst : [copy paste] : hur vi härmar USA mer än ever - Nilsson, Mats-Eric (Ordfront, 2022)
I Kåppi pejst gör författaren och journalisten Mats-Eric Nilsson en ögonöppnande och ibland dråplig kartläggning av de hundratals små och stora företeelser som vi kopierat från USA bara under de senaste åren. Hur gick det till när vi »tjugofyrasju« började »embrejsa« vartenda nytt amerikanskt»buzzword«?[Bokinfo]
Keywords: intryck; effekt; samhälleliga effekter; kulturpåverkan; amerikanskhet; amerikkalaisuus; kulttuurivaikutukset; yhteiskunnalliset vaikutukset; vaikutukset; vaikutteet; Sverige; Förenta staterna; Yhdysvallat; Ruotsi