kangas; sari; tekstiili
Suorakaiteen muotoinen ohut tekstiili tai kangas, jonka pohjaväri on punainen. Pohjakangas on kudottu ruudulliseksi ja siihen on painettu kasviaihesia kuvioita, joita on tehostettu kultalangalla tehdyllä kirjonnalla. Tekstiilin toisessa päässä ja keskellä on vyöhyke, jossa on harvaa kukkakuviota ja suuret kukkakipun kuvat, reunassa yksi kimppu ja keskellä kolme kimppua. Näiden välissä ja toisessa päässä on vyöhyke, jossa on tiheämpää koristelua, jossa vuorottelevat vino valkoinen aaltoviiva ja vihreävalkoiset vinoneliöt. Kankaaseen on kiinnitetty kultapaljetteja. Kangas on tarkoitettu sariksi, intialaisten naisten vaatteeksi.
Keywords: kankaankudonta; clothing; tekstiilit; textiles; vaatetus; Intia; Etelä-Aasia; 1900-luku