Luonnon virkistyskäyttö 2000 : luonnon virkistyskäytön valtakunnallinen inventointi, LVVI-tutkimus, 1997-2000 : loppuraportti - Sievänen, Tuija, 1953-; Sievänen, Aino. (Vantaa : Metsäntutkimuslaitos, Vantaan tutkimuskeskus, 2001)
Summary.
Summary: Outdoor recreation 2000.
1. Luonnonsuojelualueet ja matkailu / Jarkko Saarinen -- 2. Matkailu ja kansallispuistot: seminaarin avaus / Matti Varmola -- 3. Uhrataanko luonnonsuojelualueet matkailulle? / Timo Helle -- 4. Luontoarvot kansallispuistoissa: kenelle luonto kuuluu ja kenen ehdoilla? / Leena Vilkka -- 5. Taloudelliset ja yhteiskunnalliset arvot luonnonsuojelussa - vanhasta oppikirjasta ja uudesta etiikasta / Olli Saastamoinen -- 6. Yhteiskunnalliset arvot ja sosiaalinen kestävyys kansallispuistojen hoidossa / Arto Naskali -- 7. Luonnonsuojelu ja ekologinen kestävyys Suomessa vuonna 2010 - lähtökohtia ja tavoitteita / Jukka-Pekka Jäppinen -- 8. Luonnonsuojelu ja maankäyttö / Maija Rautamäki -- 9. Luonnonsuojelulliset tavoitteet ja ekologinen tieto luonnonvarojen käytön suunnittelussa / Jyrki Kangas -- 10. Luonnonsuojelupolitiikka matkailukäytön ohjaajana / Risto Savolainen -- 11. Kansallispuistojen liikenneongelmat - asiakasnäkökulma Kolin kansallispuistossa / Lasse Lovén.
Virkistyskäytön kysyntä ja hyödyt -hanke.
Keywords: virkistysalueet; ulkoilureitit; ulkoilu; luonto; virkistyskäyttö; retkeily; luontomatkailu; käyttötutkimus; virkistyskalastus; suomalaiset; tilastot; luonnonsuojelu; ympäristö; metsätalous; yhdyskuntasuunnittelu; aluesuunnittelu; vapaa-aika; matkailu; harrastukset; maaseutumatkailu; liikunta; tarjonta; kävijät; ulkoilualueet; leirielämä; loma; kulutus; rekreationsområden; bruksundersökning; fritidsfiske; finländare; statistik (data); naturskydd; miljö; skogsbruk; samhällsplanering (lokalsamhället); områdesplanering; fritid; turism; hobbyer; landsbygdsturism; motion; utbud; friluftsleder; friluftsliv; naturen; användning för rekreationsändamål; naturutfärd; naturturism; besökare; friluftsområden; lägerliv; ledighet; konsumtion; kysyntä; kyselytutkimus; tietojärjestelmät; metsien monikäyttö; luonnon virkistyskäyttö; Suomi