Teknologian arviointeja. 11, Sosiaalinen pääoma ja tieto- ja viestintätekniikan kehitys : esiselvitys - Pekonen, Osmo; Pulkkinen, Lea; Eduskunta. Tulevaisuusvaliokunta (Eduskunnan kanslian julkaisu, ISSN 1239-1638, 2002)
Sammandrag: Socialt kapital och utvecklingen av informations- och kommunikationsteknik.
Keywords: sosiaalinen pääoma; teknologinen kehitys; sosiaaliset vaikutukset; aluekehitys; tietoyhteiskunta; tietotekniikka; viestintätekniikka; verkostoituminen; sosiaaliset suhteet; lapset (ikäryhmät); nuoret; mediakulttuuri; uusmedia; matkapuhelimet; tietokonepelit; Internet; sähköposti; lapsen kehitys; kasvuympäristö; mediakasvatus; luottamus; yhteisöllisyys; sosialisaatio; poliittinen osallistuminen; sosiaaliset verkostot; socialt kapital; teknologisk utveckling; sociala effekter; regional utveckling; informationssamhälle; informationsteknik; kommunikationsteknik; nätverksbyggande; sociala relationer; barn (åldersgrupper); ungdomar; mediekultur; nya media; mobiltelefoner; datorspel; internet; e-post; barnets utveckling; uppväxtmiljö; mediefostran; förtroende; sammanhållning; socialisation; politisk aktivitet; sociala nätverk; sosiaalinen pääoma; sosiaaliset verkostot; ft: yhteisöllisyys; tietotekniikka; viestintä : tietotekniikka; poliittinen osallistuminen; aluekehitys; teknologian arviointi