Tiede ja teksti : tehoa ja taitoa tutkielman kirjoittamiseen - Kniivilä, Sonja, 1963-; Lindblom-Ylänne, Sari, 1960-; Mäntynen, Anne, 1967- ([Helsinki] : Gaudeamus, 2017)
Tieteellinen kirjoittaminen on kaikille korkeakouluopiskelijoille tärkeä työväline ja osa tutkinnon suorittaneen asiantuntijuutta. Se on myös taito, jota voi oppia ja jossa voi kehittyä. Hyvä kirjoittaja tuottaa loogista, ymmärrettävää ja huoliteltua tekstiä. Lisäksi on hallittava tieteellisen tekstin erityispiirteet: esityksen muoto, argumentin rakentaminen, väitteiden perustelu sekä lähteiden merkitseminen. Tutkielman kirjoittaminen on prosessi, jonka aikana ajatukset jatkuvasti jäsentyvät ja hakevat muotoaan. Näin kirjoitustyö nivoutuu saumattomasti tutkimuksen tekemiseen. Tiede ja teksti tarjoaa ohjeita ja vinkkejä opinnäytetyöskentelyyn opintojen eri vaiheissa. Tieteellisen kirjoittamisen osa-alueita havainnollistetaan esimerkein, ja kätevät muistilistat auttavat hahmottamaan olennaisen. Käytännönläheinen käsikirja innostaa ja rohkaisee kirjoittamaan.
Johdanto -- Tieteellinen kirjoittaminen prosessina -- Tieteellinen kirjoittaminen on ongelmanratkaisua ja valintoja -- Tutkimusraportin perusrakenne -- Mistä tieteellinen teksti syntyy? -- Referointi ja viittaaminen -- Tekstin jäsentäminen ja rakentaminen -- Hyvä tieteellinen kielenkäyttö.
Lisäpainokset: 2020.
Sisältää hakemiston.
Julkaistu myös verkkoaineistona.
Keywords: prosessikirjoittaminen; tieteellinen kirjoittaminen; julkaisun laadinnan oppaat; raportit; tutkimusraportit; tutkielmat; opinnäytteet; oikeakielisyys; viitteet; kielenkäyttö; tutkimusetiikka; tutkimustyö; julkaisun laadinnan oppaat; oppaat (teokset)